maandag 7 november 2011

Restaurant LaFolie - Zaltbommel

Het Franse platteland in een Gelders provinciestadje. Dat is La Folie ten voeten uit. Die sereniteit van crème gelakte lambrisering, geboend hout en een knappend haardvuur (gasgestookt, dat wel) scheppen de sfeer van de bonbonwinkel in ‘Chocolat’. In dit oude pandje, midden in het centrum van het historische vestingstadje, is het stil. Geen opvallende muziek, geruisloos personeel, zacht pratende gasten.

Even wennen misschien, maar heerlijk als je in de stemming bent voor een rustige avond. De verrassingsmenu’s - drie, vier, vijf of zes gangen - zijn de moeite van het uitproberen waard. Kleine gerechtjes stelen de show. Veel verse vis (wij aten carré van zalm en oester), biologisch vlees, waaronder ossenhaas en wild als hert en duif. De presentatie is kunstig, behalve die van de soep.

De smaken zijn puur, een combinatie van de Franse keuken en verse producten uit de omliggende Bommelerwaard. Bij de koffie lonkt de etagère. Hierop niet alleen bonbons, maar ook gedroogde aardbeitjes. Zo heeft La Folie zijn eigen gekkigheden.

Meer informatie: Restaurant Folie Zaltbommel